E-kitap Okumanın Avantajları Nelerdir?

E-kitap ve E-kitap okuyucuları hayatımıza girdi. Peki e-kitap okumamızın avantajları nelerdir? Belli bir yatırım gerektiren e-kitaplar gerçekten buna değer mi? Basılı kitapları okumak daha mı güzel? Elbette e-kitap okumanın bazı dezavantajları da var ama şimdi biz e-kitap okumanın avantajlarına bir göz atalım:

E-kitap okumanın avantajları

 

E-kitap Okumanın Avantajları

  1. E-kitaplar daha ucuz. Türkiye’de bu ucuzluk henüz farkedilmiyor fakat yurt dışında e-kitaplar basılı kitapların üçte biri fiyatına satılıyor. Bir defa e-kitap okuyucu edinme maliyetine katlandıktan sonra kitaba vereceğiniz para daha az olacaktır. Ücretsiz kitaplar da var elbette.
  2. E-kitaplar sayesinde daha az kağıt harcanabilir. Daha az ağaç kesilir. Bu çok önemli bir artı. Ciddi bir tasarruf için e-kitap kullanımının yayılması gerekiyor elbette.
  3. E-kitaplar kolay taşınabilir. Bir okuyucuyla onlarca e-kitap taşınabilir. Böylelikle kitaplarınızı zorlanmadan taşırsınız ve istediğiniz zaman okuyabilirsiniz.
  4. E-kitaplar az yer kaplar. 1-2 kitap içinönemli değil ama yüzlerce kitabı saklamak için ciddi yer gerekir ve bu kitapların bakımı da zaman alır. İşte e-kitaplar bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor (E-kitap okumanın dezavantajlarında fiziksel kitap ihtiyacına da değineceğiz).
  5. E-kitaplarda arama, not alma çok daha kolay. Elektronik ortamda olmanın verdiği çok güzel avantajlar var. Örneğin arama motorunda arama yapar gibi kitapta arama yapabilirsiniz. İstediğiniz yere not yerleştirmeniz veya yerimi eklemeniz mümkün.
  6. E-kitap okurken yazı büyüklüğünü değiştirebilirsiniz. Yine Elektronik ortamda olmanın artılarından birisi olan yazı büyüklüğünü değiştirme sayesinde gözünüzü tırmalayan bir boyuta katlanmak zorunda kalmazsınız.
  7. E-kitap edinmek çok hızlı ve kolay. Bir e-kitabı beğendikten 5 dakika sonra okumaya başlayabilirsiniz. Hemen satın alın, indirin, cihazınıza yükleyin ve okumaya başlayın. Ne kadar pratik değil mi?
  8.  E-kitapların saklanması ve korunması çok daha kolay. Buna uç bir örnek vereyim; İskenderiye Kütüphanesi e-kitap olarak saklansaydı şu an bilim ve teknik çok daha ileride olabilirdi. 🙂
  9.  E-kitaplardan baskı alabilirsiniz. E-kitapların çok avantajı olsa da basılı kitaplar hiçbir zaman ölmeyecektir, ben buna inanıyorum. Doğal olarak bazen ille de baskı almak gerekebilir. E-kitaplardan istediğiniz anda baskı alabilirsiniz.

[E-kitap Rehberi]
< [E-kitap Okuyucu (e-book reader) Nedir?] [E-kitap Okumanın Dezavantajları Nelerdir?] >

2 thoughts on “E-kitap Okumanın Avantajları Nelerdir?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.