Prensesin Uykusu – Çağan Irmak (2010)

Prensesin Uykusu (2010)

Yapım Yılı: 2010. Yönetmen: Çağan Irmak. Oyuncular: Alican Yücesoy,  Sevinç Erbulak,  Ayşe Nil Şamlıoğlu,  Genco Erkal,  Işıl Yücesoy,  Çağlar Çorumlu,  Funda Şirinkal,  Şevval Başpınar,  Alican Ulusoy,  Baran Ayhan. Müzik:Redd.

Film Hakkında

Filmin ilk sahnelerinde çok saracak gibi gelmemişti ama pek de öyle olmadı. Demek istediğim; bazı film hızlı başlar sonra tempo düşer, bazılarında başı ve sonu düşüktür ortası yüksektir ve bazılarında da giderek yükselen bir tempo vardır. İşte Prensesin Uykusu bu son dediğim türden bir film.

Konusu kısaca şöyle; Ersin kendi dünyasında yaşayan kütüphanede çalışan birisidir. Bir gün üst katına taşınan Gizem ve küçük kızı ilginç bir şekilde onun hayatına girecektir ve Ersin onlar için hayat kaynağı olacaktır.

Benim Yorumum (ispiyon içerir!)

Öncelikle filmin hikayesi gerçekten güzel. Duygulara sesleniyor ayrıca küçük çocuğun durumu duygu sömürüsüne dönüştürülmemiş. Kişiler arasındaki diyaloglar çok doğal olmuş. Genco Erkal‘ın monolog sahneleri ustayı tiyatroda izler gibi bir his uyandırıyor. Hayal gücünün animasyonlarla desteklenmesi çok başarılı. Ben animasyon sahnelerini de çok beğendim. Bu fikri ben ilk “Kill Bill” de görmüştüm ve o zaman da şöyle bir “kalmıştım”. Bu sahneler çok özenle hazırlanıyor sanki tek başına bir kısa film olacak kadar başarılı oluyor bu sayede.

Filmin ortalarından başlayıp sonuna kadar devam eden “komedi” unsurları beni güldürmekten bitirdi. Bence çok yerinde ve başarılı olmuş. Ayrıca “Redd” grubunun gelip küçük kızın dileğini yerine getirdiği sahnelerde damlacıklara engel olmak zor gerçekten. İnsanın iyilik meleği olası geliyor adeta!

10 üzerinden 8.5. mutlaka izleyin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.