Yeni iPad Neden iPad 3 Olarak Tanıtılmadı?

Yeni çıkacak olan iPad‘in adının ne olacağı merak konusuydu. Çünkü bir önceki ürünü  iPhone 4S‘i herkes iPhone 5 olarak telaffuz etti fakat piyasaya iPhone 4S olarak sunuldu. 7 Mart 2012‘deki tanıtımda Tim Cook iPad’den basederken hep “new iPad” diye söz etti. Yani iPad 3 diye telaffuz edilen ürüne yeni bir numara veya model ismi eklenmedi. Bazı yazılarda da “iPad HD” deniliyordu.

Bildiğiniz gibi Apple çok fazla süre geçirmeden ürünlerini hep yeniliyor. Son teknolojiyi kullanmak için bunu mecburen yapıyorlar. Fakat piyasaya bu kadar hızlı ürün sürünce verilen numaralar sorun oluyor. 10 sene boyunca iki senede bir iPad yapsa sonunda iPad 7 diye sunması gerekecek. Ürünü ayrıştırmak için adını değiştirmek de istemiyor.

PC dışı akıllı donanımda tek marka olmak istediğinden sanıyorum zamanla numaralardan vazgeçiyor olacak. Yani üründen söz ederken kısaca “iPad” diyeceğiz. Belki son iPodlarda olduğu gibi  jenerasyon numarasını fazla üzerine basmadan parantez içinde sunacak.

Özetle; telefon denince “iPhone“, mobil PC denince de “iPad” diye anılmak için bir numara vermekten yavaş yavaş vazgeçiyorlar gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.