2008 Erovizyon Şarkı Yarışmasının Ardından…

Bu sene de Erovizyonu geçen senelerdekine bezner oylamalarla birlikte geçirdik. Mor ve Ötesi 7nci oldu. Bence iyi bir sıralama. Hem Türkçe (yanlış anlaşılmasın Türkçe’ye karşı değilim ama katılan şarkıların tamamına yakını İngilizce idi o bakımdan) hem de abartılı sahne gösterisi olmaması ve Türkiye olmamıza rağmen iyi bir sonuç bence. Arkadaşları tebrik ediyorum.

Yine eskisi gibi herkes komşularına ve tarihte yolu kesişmiş olan ülkeler birbirlerine oy verdiler. Türkiye’ye Azerbeycan dışında kimse tam puan vermedi. Artık bizim de komşumuz var. Azerbeycan’ın yarışmaya katılması çok iyi oldu.

Oylamaların ülkelere bağlanıp sonuçlarının ekrana yansıması kısmı benim en sevdiğim kısım 🙂 Bülent Özveren yayın sırasında dedi ki; bu puanlama sistemini 5 senedir bir Türk firması yapıyormuş. Asında bu büyük bir övünç kaynağı olmalı bizim için. Gerçekten heyecan verici bir sıralama sunuyorlar…

Son olarak şunu söylemek istiyorum; eğer ki Erovizyon yetkilileri bu politik oylama sistemine bir yenilik getirmezlerse bu yarışma heyecanını iyice kaybedecek.

Kısa Bilgi: 53. Erovizyon şarkı yarışması Belgrad’ta gerçekleşti. Mor ve Ötesi “Deli” parçasıyla yedinci oldu. Rusya’dan Dima Bilan “Believe” parçasıyla birinci oldu.

Kısa Not: her zaman müzik dinlemeye devam edin !…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.