E-Kitap Okumak için Tablet PC (iPad 2, Galaxy Tab) mi? E-kitap Okuyucu(Kindle, Nook) mu?

e-kitap Rehberi

e-kitap Rehberi

E-kitap kullanımı günden güne artıyor. E-kitap okumanın avantajlarıda ortada olduğundan zamanla bunu tecrübe edeceğiz. E-kitapları bir e-kitap okuyucu ile veya bir tablet PC ile okumak mümkün. Teknolojik ürünler de hız kesmiyor (ipad 2, samsung galaxy tab, iPhone 4 gibi…). Bu durumda acaba elimizde bir tablet PC varsa e-kitap okumak için yeterli midir?

Bir akıllı cihaz almak istiyorsunuz ama acaba bir tablet PC mi almalı? yoksa e-kitap okuyucu mu almalı? İşte bu soruların cevapları için e-kitap okuyucu ve tablet karşılaştırmasını içeren bu yazıyı buyrun okuyun.

Sıkı bir kitap okuyucusu musunuz?

Gerçekten sıklıkla kitap okuyorum ve e-kitap okuma fikri çok hoşuma gitti diyorsanız tablet PC yerine e-kitap okuyucu almanız mantıklı. Fakat bir işin ortasında elinizi 1-2 tane e-kitap geçtiyse onları e-kitap okuma yazılımları veya bit tablet PC ile de okuyabilirsiniz. Bu tür bir yatırıma olmayabilir.

Alacağınız cihazdan beklentileriniz nedir?

Eğer bir tablet pc veya e-kitap okuyucu almayı düşünüyor ama karar veremiyorsanız cihazdan beklentilerinizi ortaya koyun:

  • Hem tablet PC ile hem de e-kitap okuyucu ile müzik (mp3) dinleyebilirsiniz.
  • E-kitap okuyucu ile film izleyemezsiniz.
  • E-kitap okuyucu ile rahat bir şekilde çevrim-içi internet kullanmanız zor. Çünkü bağlantı genellikle kısıtlı oluyor.
  • Bir tablet PC‘de “yazı tanıma” uygulamaları varken e-kitap okuyucularda bu tür uygulamar şu an yok.
  • E-kitap okuyucuları e-ink teknolojisi kullandığından hem pili uzun gider hem de “kitap okuma hissini” çok iyi verir.

 

Tablet PC cihazım var, e-kitap okuyucu almam gerekir mi?

Eğer pil sorunu yaşıyorsanız, uzun süreler kitap okuyorsanız veya okumaya niyetliyseniz alın derim. İnternetteki içerikleri bir araya getirip e-kitaba dönüştüren çeşitli yazılımlar sayesinde işe giderken ilgilendiğiniz yayınları rahatça okuyabilirsiniz.

Ben iPad 2‘de, Samsung Galaxy Tab 10.1‘de, Kindle ve Nook cihazlarında e-kitap okumayı tecrübe ettim. Okumayı seviyorsanız kesinlikle bir e-kitap okuyucu edinmelisiniz.


[E-kitap Rehberi]
< [E-Ink Teknolojisi Nedir?] [PC için En Popüler E-kitap Okuma Yazılımları] >

2 thoughts on “E-Kitap Okumak için Tablet PC (iPad 2, Galaxy Tab) mi? E-kitap Okuyucu(Kindle, Nook) mu?”

  1. Günümüz hareketli yaşam ortamında yanımızada kitap/kitaplar taşımak çok sıkııntılı bir durumdur. Eğer benim gibi Anadolu yakasında oturup Avrupa yakasında çalışıyorsanız, hergün yaklaşık 4 saati bulan servis yolculuğu sırasında yanınınzda bu tür E-book cihazının bulunması büyük bir nimetdir.

    Not: NOOK cihazlarında PDF okumak istiyorsanız E-book calibre programından pdf ‘i nook cihazının formatına çevirmeniz gerekmektedir.

  2. ben de kararsız kalanlardananım aslında dizüstü bir bilgisayarım var bunun için en uygun olan e-kitap almak galiba ama yinede taplettin daha fazla avantajı var yine kararsız kaldım :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.