iPhone 4 ve iPhone 4S için Pil Ömrünü Uzatma Önerileri

pilAkıllı telefonlar geliştikçe beraberinde “Pil Ömrü” de büyüyen bir sorun haline geldi. Eğer iphone kullanıyorsanız ve “iPhone pilim neden çabuk bitiyor?“, “iPhone pil ömrü nasıl uzatılır?” gibi soruları soruyorsanız işte size pil ömrünü uzatmak için bazı ipuçları…

iphoneEkran parlaklığı

Yüksek parlaklık daha çok pil harcamak demektir. Kullanım alışkanlığınıza göre ekran parlaklığını mümkün olduğu kadar aşağı çekin. En azından orta seviyeye alabilirsiniz.

Wi-Fi ve Wi-Fi Tarama

Eğer her daim wi-fi kullanmıyorsanız mutlaka wi-fi özelliğini kapalı tutun. Wi-fi kullanıyorsanız da sürekli aramak zorunda olmayabilirsiniz. Dışarıda gezerken wi-fi noktalarını sürekli araştırma ihtiyacı çok da gerekli değilse hemen kapatın.

3G

Eğer 3G desteklemeyen bir bölgedeyseniz veya 3G ile ağa bağlanmak ihtiyacında değilseniz hemen kapatın.

Otomatik Kilitleme (auto-lock)

Otomatik kilitleme süresini 1 dakikaya indirin. Süreyi uzun tutarsanız piliniz gereksiz yere fazladan kullanılacaktır.

iphone ayarlar menüsü“Push” ve “Fetch” Özellikleri

Eğer e-postalarınızı manuel almak bir problem değilse “push” özelliğini kapatıp tasarruf sağlayabilirsiniz. Ayrıca “fetch” özelliği de çeşitli bilgilerin senkronizasyonu için kullanılır. Bunu kapatmak da pil ömrünü uzatır.

Yer Belirleme Servisleri (Location Services)

Bazı uygulamalar yer belirleme servislerini kullanırlar. Bu işlem de ek enerji harcar. Sizi çok etkilemiyorsa bunları kapatmak size tasarruf sağlar.

Bluetooth

Bluetooth, akıllı telefonlar dışında da pil tüketici bir özellik olarak bilinir. Bir radyo frekansı gibi ek yük yaratır. Kullanmıyorsanız bluetooth özelliğini kapalı tutmak şart.

Pilinizi Tamamen Boşaltın

Apple, ayda bir kez iPhone pilini tamamen bitirip tam şarj etmenizi öneriyor.

Uçuş Modu

Eğer piliniz bitmek üzereyse veya çekmeyen bir yerdeyseniz tasarruf için uçuş modunu aktif etmek de güzel bir fikir olabilir.

1 thought on “iPhone 4 ve iPhone 4S için Pil Ömrünü Uzatma Önerileri”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.