Sürekli Birşeyler İndirme ve Sonrasında İlgilenmeme

indirme

Sürekli Birşeyler İndirme Hastalığı

Gerek internetten gerekse “ortak ağ” larda gördüğü her türlü dosyaya yazılıp hemen yerel diske indirmek ve sonrasında evdeki diske taşıyıp hemen ardından bu verilerin %99’unu unutup yine yeni verilere yönelmektir. İlerleyen safhalarda diskler bozulana kadar veya “Değerli bir içerik” için acil yer ihtiyacı olana kadar o veriler kuzu kuzu yatarlar.

Çoğunlukla üzerinden 6 ay geçmişse bir daha hatırlanmaz bu veriler. Fakat geri dönüp “filmi izleme, müziği dinleme, e-kitabı okuma” aşkı her daim canlıdır. Zaten hastalığın düzelme belirtilerinden birisi de “geri dönüp verilere bakmak” la başlar. Eğer kişi 1 sene önce bir yerden aşırdığı bir filmi izliyorsa bir umut oluşmaya başlamış demektir.

Kimlerde görülür?

Genellik yeni disk almaya gücü yeten ve bir yerde durup geriye bakmakta zorlanan kişilerde görülür “veri biriktirme hastalığı”. Her yaştan insanda görülebilir. En önemli etkisi “zaman kaybı” olup ikincil olarak “para kaybı” sayılabilir. Çevremdeki her 5 kişiden birinde bu rahatsızlığı gözlemliyorum.

Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelikle hayatta hiçbir şeyin “kalıcı” olmadığı anlaşılıp irdelenmelidir. Kalıcı olan “fikirler” dir. Bundan hareketle örneğin; izlenen her filmin arşivlenmesi değil film hakkında yazılacak 2 satır yorumun daha değerli olduğunun anlaşılması gerekiyor.  Kişi bunu tek başına yapamıyorsa profesyonel yardım alabilir.

Bir diğer bilinmesi gereken şey ise; teknolojinin hızla değiştiğini irdelemek  ve çok ileride her tür veri konunun uzmanları ve bundan para kazanmak isteyenler tarafından önümüze serileceğini düşünmektir. O bakımdan “silin gitsin“… Fakat sezilerime göre -eğer işler kötüye giderse- tabiatana yeryüzüne bir “format” çekebilir. İşte o sırada tüm veriler silinip baştan birikmeye başlayabilir. Böyle bir durumda bizim sakladıklarımız da silineceğinden “çekinmeyin şimdiden silin“…

Bir dilek

az Gigabaytlı,  bol oksijenli ve mutlu günler dileğiyle…

3 thoughts on “Sürekli Birşeyler İndirme ve Sonrasında İlgilenmeme”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.